De grote saboteur

Dit keer vertel ik je graag over een persoonlijke ervaring…
Op een ochtend tijdens het ontbijt begon ik steeds minder goed te zien! Ik zag continue fel flikkerende lichten voor mij en mijn gezichtsveld werd steeds beperkter – beangstigend. Word ik blind, dacht ik paniekerig? En zo ja, kan ik dan autorijden en naar mijn nieuwe cursus? Aha, juist, dat was het! Vandaag kwam er in de cursus vast iets aan bod wat mijn bewuste en/of mijn onbewuste niet wilde zien, niet durfde te veranderen. Het bekende is immers veilig en voelt vertrouwd, het onbekende niet. Ik weet dat dit een illusie is en ik weet ook dat dit soort mechanismen ontstaan als bescherming. Maar als ik mij verder wil ontwikkelen, dan mag ik datgene ‘wat mij beschermt’ (blokkeert) loslaten – ik mag het zien als mijn ‘saboteur’. Op dat moment van begrip, begon ik beetje bij beetje mijn gezichtsveld terug te krijgen. Alle flikkeringen en bijverschijnselen trokken weg en zonder problemen reed ik even later met de auto naar mijn cursus!

Als je eenmaal weet hoe ver je kunt gaan in het creëren, dan staat de wereld voor ons open!